KUBEN museum – gøy og lærerikt for tre generasjoner!!

Bli bedre kjent med Arendals og Agders historie. På KUBEN finner du spennende utstillinger om både lokal men også globalhistorie!

Museet ble etablert i 1832 og er et av de eldste museene i Norge. Siden 2014 har museet holdt til et moderne museumsbygg hvor du finner hele 3 etasjer fylt med 9 utstillinger. Det er så mye å se og lære her at man fint kan tilbringe flere timer med å rusle fra den ene utstillingen til den andre. Utstillingene er både lærerike og interaktive, slik at opplevelsene blir varierte og underholdende. Museet har også en friluftsavdeling med gamle hus fra 1800-tallet.

Utstillingen Slavegjort

Bli med slaveskipet Fredensborg på den siste reisen frem til det forliste utenfor Arendal i 1767. I utstillingen kan du se funn fra vraket, og følge den dramatiske historien til et skip lastet med slaver.

Utstillingen Livstegn

I utstillingen Livstegn kan du oppleve Agder fra steinalder til vikingtid. Her vises frem noen av de spennende gjenstandene vi har fra disse periodene. Flotte smykker, vikingsverd, steinalderøkser, keramikk og redskaper av flint.

Utstillingen Barndom

Om du har med barn på turen kommer de garantert til å elske utstillingen Barndom. Her kan man reise i tiden og oppleve barndommen på 1910 -, 1960- og 1990-tallet. Utstillingen er stappfull av morsomme og engasjerende aktiviteter som blant annet å heise seil, synge i hårbørsten, bli med på morgengymnastikk, eller se barneTV i sort-hvitt! I tillegg til å besøke utstillingen kan barna også delta på skattejakt, hvor de får en liten premie til slutt. I hele juli kan barna bli med på sommerverksted!

Det beste er at barn under 16 år har gratis inngang til museet!

Voksenbillett: 90 kr

Sjekk museets åpningstider her: https://www.kubenarendal.no/planlegg-besoeket/%C3%A5pningstider/

Billetter kan bestilles her: https://kubenarendal.zaui.net/booking/web/?fbclid=IwAR0sQIhS1UY0Dk_Nr9mhGnIsGKJ95JH2PFIdbvokkm1rRPGis22C0WCFVok#/default/activity/1?

Les om alle utstillingene her: https://www.kubenarendal.no/opplev-paa-kuben/utstillinger/

Legg igjen en kommentar

Rull til toppen