Merdø

Velkommen til den pittoreske øya Merdø, et fantastisk reisemål som du ikke bør gå glipp av under ditt besøk i Arendal! Dette vakre øyparadiset, som ligger i Skagerrak like utenfor kysten av Sør-Norge, vil garantert gi deg minner for livet.

Merdø er virkelig en perle i havet. Tenk deg å vandre langs hvite sandstrender mens du puster inn den friske havluften og lar bølgeskvulpene skape en beroligende symfoni. Øya er bilfri, noe som betyr at du kan utforske den i ditt eget tempo uten bekymring for trafikk eller støy. La roen senke seg over deg mens du vandrer langs stiene og oppdager de vakre omgivelsene.

Et høydepunkt på Merdø er definitivt et besøk til Merdøgaard museum, som tar deg tilbake i tid til 1600-tallet. Her kan du utforske en autentisk sørlandsk gård, komplett med et herregårdshus, en låve og en smie. Museet gir deg et fascinerende innblikk i hvordan livet var på øya for flere hundre år siden. Ta deg tid til å suge inn atmosfæren og la historien fortelle deg sine hemmeligheter.

På Gravene, vest på øya, kan du overnatte i telt helt gratis. Våkn opp til den beroligende lyden av bølger som skyller i land og nyt en morgenkaffe med en fantastisk utsikt. Husk å ta med nok mat og drikke for dagen. På østsiden av øya finner du Merdø kro som er åpent på sommeren.

For de eventyrlystne er det muligheter for å fiske rundt Merdø. Utforsk det krystallklare vannet og oppdag de skjulte buktene og øyene i nærheten. Fang en frisk fisk til middag og nyt et deilig måltid med havets gaver.

For å komme til Merdø, kan du ta en kort fergetur fra Arendal sentrum. Fergeturen i seg selv er en opplevelse, da du krysser det glitrende havet og nærmer deg øya. Så pakk sekken din med strandutstyr, solkrem og kameraet ditt, og sett kursen mot Merdø for en uforglemmelig øyopplevelse.

Merdø venter på deg med åpne armer. Opplev den sørlandske skjærgårdens skjønnhet og nyt freden og roen på denne idylliske øya. Uansett om du er ute etter avslapning eller eventyr, vil Merdø ikke skuffe deg. Ta med deg dine kjære og oppdag denne naturlige skatten som vil fylle hjertet ditt med glede og harmoni.

Bestill båtbilletter her
Om Opplev Arendal

Opplev Arendal er en felles portal for gode opplevelser i Arendal. Her kan du også booke Arendals mest populære turistattraksjoner.