Tromøy

Tromøya er den største øya på Sørlandet og tidligere var det en selvstendig kommune, men i dag er det en del av Arendal kommune. På den sørvestligste delen av Tromøya ligger Hove, og langs kystlinjen mot Skagerrak finner man Raet nasjonalpark. Tromøya er forbundet med fastlandet via Tromøysund bru, som ble åpnet i 1961. Den beste måten å komme seg til Tromøya uten bil er å ta Skilsøferga (Tromøy II) som går mellom Arendal sentrum (Tyholmen) og Skilsø (Tromøy).

På Tromøy finner man flere vakre strender og rullesteinsstrender dannet av det store norske raet som strekker seg langs kysten av Skagerrak. Landskapet på Tromøya er kupert med mange bukter og viker, og det bærer preg av den milliard år gamle skandinaviske fjellfoldingen og påvirkningen fra innlandsisen under siste istid.

På Tromøya er det to kirker. Tromøy kirke er en middelalderkirke i stein fra 1150, og den ligger øst for Hove. Færvik kirke fra 1884 ligger på Færvik. Det finnes også Kongshavn kapell på Kongshavn.

Om Opplev Arendal

Opplev Arendal er en felles portal for gode opplevelser i Arendal. Her kan du også booke Arendals mest populære turistattraksjoner.