Utforsk den idylliske øya Merdø med Merdøferga i Arendal

Å ta en tur til den vakre øya Merdø er som å reise til en annen tid. Den rolige atmosfæren og den unike blandingen av kultur og natur tiltrekker seg besøkende fra både nær og fjern. Og den beste måten å komme seg dit på? Merdøferga – en praktisk transportløsning som tilbyr en minneverdig reiseopplevelse.

Arendal er kjent for sin fantastiske skjærgård, og Merdø er et av de mest populære reisemålene. Øya tiltrekker seg besøkende med sin unike sjarm, historie og fine sandstrender. For å komme deg dit, kan du ta en kort, men eventyrlig fergereise med Merdøferga.

Merdøferga har blitt en integrert del av øyas identitet og er et ikon i Arendal. Fergeturen starter fra sentrum av Arendal og tar deg med på en behagelig 25-minutters seilas gjennom skjærgården. Underveis kan du nyte den fantastiske utsikten over det åpne havet, små øyer og vakre kystlandskap. Om bord finner du et vennlig mannskap som er glade for å svare på spørsmål og gi deg informasjon om øya.

Etter en kort seilas ankommer du Merdø, en øy som virker som om den er bevart i en tidslomme. Øya er bilfri, noe som gir en avslappende atmosfære og gjør det enkelt å utforske til fots. Ta deg tid til å gå langs de idylliske stiene og oppdag de fine sandstrendene som inviterer til et forfriskende bad eller en avslappende piknik.

Merdø har også en rik historie. Øya var tidligere en viktig handelsplass og har flere historiske bygninger som er verdt et besøk, inkludert Merdøgaard Museum og Merdøgård Kafé. Museet gir deg et innblikk i øyas historie og viser hvordan livet var for de som bodde her i gamle dager.

En annen populær attraksjon er loshytta, som har blitt et symbol på øya. Loshytta ligger midt på øya, og er et flott sted å besøke.

Å reise med Merdøferga til Merdø i Arendal er en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Den korte, men sjarmerende fergereisen gir deg en smakebit av den vakre skjærgården og gir deg tilgang til en øy som er som tatt ut av en postkortscene. Utforsk den fine naturen, opplev den rike historien og nyt den avslappede atmosfæren. Merdøferga er veien å gå for å oppleve alt dette og mer. Så sett seil og gjør deg klar for en uforglemmelig reise til Merdø!

Billettene til Merdøfergen bestiller du her på Opplev Arendal:

Når du reiser med Merdøfergen, kan du også gå guidede turer for voksne og barn med Kuben museum.

Gå spennende skattejakt på Merdø. En gøyal aktivitet for hele familien. Du får kjøpt kart på opplev Arendal når du bestiller din fergebillet.

Om Opplev Arendal

Opplev Arendal er en felles portal for gode opplevelser i Arendal. Her kan du også booke Arendals mest populære turistattraksjoner.